Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, zodat wij je snel verder kunnen helpen.

Algemeen

Wanneer je kiest voor een Kendrix Basic Pro kun je gebruik maken van de optie van een beheersysteem. Voor dit CMS betaal je eenmalig aanschafkosten en daarna heb je voor 10,- EUR per maand zelf de regie over bijvoorbeeld teksten of foto’s op je website.

Ja. Wij zorgen er altijd voor dat alle elementen van een website op elk schermformaat goed leesbaar zijn.

Een website goed vindbaar maken is behoorlijk complex en hangt af van een heleboel factoren. Een Kendrix Basic kunnen we optimaliseren voor 1 zoekwoord of zoekterm. Vooraf bepalen we samen welke dat voor jouw website is. Vervolgens bouwen we de website zo op dat deze zo hoog mogelijk in de Google zoekresultaten terechtkomt. Wanneer je uitgebreidere wensen hebt op het gebied van vindbaarheid, neem dan contact met ons op.

Natuurlijk bekijken we altijd samen met jou de mogelijkheden en het kostenplaatje. Fijn om te weten, is dat een nieuwe website vaak heel goed mogelijk is voor hetzelfde budget als wanneer wij de oude voor je ‘opknappen’.

Je betaalt eenmalig de aanschafkosten van de website en vervolgens 30,- EUR per maand voor hosting, onderhoud en support. Voor een G-suite account inclusief zakelijke mail en alle overige programma’s van Google betaal je 7,- EUR per maand per gebruiker.

De kwaliteit van beiden is hetzelfde. De Kendrix Basic is een professionele, eenvoudige website. Is het voor jou belangrijk dat de website op meerdere zoektermen geoptimaliseerd wordt? Heb je veel informatie te delen? Dan is het verstandig om voor een uitgebreidere website te kiezen.

Wanneer je kiest voor een Kendrix Basic Pro, kunnen wij voor een meerprijs een CMS en blogsysteem inbouwen. Hiermee kun je zelf blogs, nieuwsberichten en andere informatie op je website zetten.

Ja. Wij kunnen koppelingen naar jouw social media kanalen op je website plaatsen. Wil je ook daadwerkelijk berichten van je social media kanalen op je website laten zien, dan is dit een optie die we, tegen een meerprijs, kunnen inbouwen bij de Kendrix Basic Pro website.

Google Mijn Bedrijf is een tool van Google. Je kunt hiermee de weergave van je bedrijfsinformatie in de zoekresultaten in Google en Google Maps beheren. Met Google Mijn Bedrijf zorg je ervoor dat je bedrijf zichtbaar is wanneer mensen naar jou zoeken in Google.

Hosting en domein

Ja. Samen bepalen wij een goede domeinnaam voor je bedrijf, registreren het domein en zorgen dat dit jaarlijks verlengd wordt. De kosten hiervan vallen onder de maandelijkse kosten van hosting, onderhoud en support.

Ja. Wij geven er de voorkeur aan om het beheer van de domeinnaam over te nemen (jij blijft wel eigenaar). Op die manier kunnen wij, wanneer nodig, de instellingen aanpassen of andere services verlenen. De kosten hiervan zitten in ons maandelijkse pakket voor hosting, onderhoud en support. Zelf het beheer houden kan natuurlijk ook. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de juiste instellingen en het betalen van de kosten.

Ja. Bij Kendrix kun je een volledig hostingpakket inclusief onderhoud en support afsluiten.

Dat kan. Als deze hosting niet via Kendrix loopt, kunnen we in overleg met jou, de website wel online zetten of je ontvangt de website en kan deze zelf online zetten. Bij hosting elders geeft Kendrix geen garanties, het onderhoud en support vervalt en je kunt geen gebruik maken van ons CMS. Je bent verder zelf verantwoordelijk voor de website.

Nee. Om de kwaliteit van ons CMS te waarborgen, werken wij hiermee uitsluitend via onze eigen hosting. Wij bieden veilige en betrouwbare diensten en werken dus niet met een open source CMS. De licenties van het CMS lopen via Kendrix en op die manier kunnen wij goede kwaliteit garanderen.

Support

Ja. Het wijzigen van contactgegevens valt binnen ons hosting, onderhoud en support pakket. Wanneer deze gegevens veranderen, wijzigen wij dit direct voor je op zowel de website als op de Google bedrijfspagina.
Ja. Aanpassingen kunnen het veranderen van een foto zijn, maar ook het aanpassen van complete hoofdstukken met tekst en foto’s. Wanneer je aangeeft wat je wilt wijzigen, krijg je van ons een prijsopgave op basis van uurtarief. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Wij streven ernaar om wijzigingen binnen 2 dagen door te voeren. Heb je gekozen voor een beheersysteem (CMS) dan kun je de meeste wijzigingen natuurlijk ook zelf uitvoeren.
Wanneer je de hosting bij Kendrix hebt ondergebracht, heb je alle voordelen van ons hosting, onderhoud en support pakket. Je hoeft dan zelf helemaal niets meer te doen.
Voor vragen kun je ons bellen, mailen of het contactformulier op de website invullen. Voor het doorgeven van wijzigingen op je website, is het handig als je een mail stuurt met een duidelijke omschrijving van wat je wilt wijzigen. Wij nemen dan contact op met jou.

Mail

Ja. Wij werken met Google G-Suite. Hiermee krijg je een zakelijke account van Google waar met je zakelijke e-mailadres ….@jouwbedrijf.nl gewoon het vertrouwde Gmail kan blijven gebruiken.
Ja. Google heeft een eigen Gmail app waarin je makkelijk met je gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen om je mail te gebruiken. Wil je een ander programma of app gebruiken voor je zakelijke e-mail dan kan dat ook. Neem dan contact met ons op en we helpen je met de juiste instellingen.
Ja. Een gebruiker kan zogenaamde e-mail aliassen aanmaken, zoals offerte@jouwbedrijf of facturen@jouwbedrijf.nl. Je kunt maximaal 30 e-mail aliassen per gebruiker aanmaken. Er zijn geen extra kosten. Let wel op! Deze e-mailadressen zijn dus alleen bereikbaar via de mailbox van de hoofdgebruiker er is namelijk maar 1 contract.
Ja. Wil je een extra gebruiker met een eigen e-mailadres, dan sluit je een extra G-Suite account. De nieuwe gebruiker krijgt dan naast een eigen e-mailadres de beschikking over het volledige cloud pakket van Google G-Suite. De kosten zijn 7,- EURO per gebruiker per maand.
Ja. Wanneer je G-Suite van Google via Kendrix afsluit, zorgen wij ervoor dat je oude e-mails uit andere of oudere omgevingen worden geïmporteerd.
Ja. Allereerst zorgen wij ervoor dat wanneer bezoekers van jouw website de ‘bel- of mailknop’ gebruiken, zij direct kunnen bellen of mailen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de optie om een contactformulier op de website te zetten waar mensen hun (aan)vragen kunnen indienen.

G Suite

De zakelijke alles-in-1 cloudoplossing van Google. Het heeft alles wat je nodig hebt om overal te werken. Docs, Spreadsheets, Presentaties, Drive, Agenda en Gmail met je zakelijk e-mailadres.
Ja. Google heeft zijn eigen variant voor Word, Excel en Powerpoint genaamd Docs, Spreadsheets en Presentaties. Hierin kun je eenvoudig al je documenten importeren, bewerken en opslaan.
Ja. Voor de zakelijke variant is er een speciale koppeling gemaakt om G-suite in Outlook te gebruiken. Wij raden echter aan om Gmail in de cloud te gebruiken om optimaal gebruik te maken van alle functionaliteiten die Google biedt zoals spamfilters en de zeer uitgebreide zoekfunctie.
Ja. Er zijn migratie opties beschikbaar voor vele soorten agenda's. Wanneer je G-Suite van Google via Kendrix afsluit, zorgen wij ervoor dat alle agenda’s worden ingesteld volgens jouw wensen.
Je kunt elk bestandstype uploaden naar Google Drive en bepaalde bestandstypen, zoals word-, excel- en powerpointdocumenten omzetten naar Google webdocumenten genaamd Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
Elke gebruiker krijgt 30 GB opslagruimte, verdeeld over Drive en Gmail. Mocht je meer nodig hebben, kun je voor een extra bedrag upgraden naar onbeperkte opslagruimte. Neem contact met ons op voor meer informatie.